Flightblog: Finnair AY846 Amsterdam naar Helsinki

Avondvlucht van Amsterdam naar Helsinki, op de eerste dag na de Finnair pilotenstaking van november 2009. Even leek het er op dat ook deze vlucht zou worden geannuleerd, maar we gingen uiteindelijk toch.

Inchecken met een groep van negen man en 200 kilo bagage verliep erg rustig en zonder gedoe. Geen lange rijen bij de balie voor de vlucht die overigens maar voor 2/3 vol zat.

Wel een flinke rij voor Schiphol security, maar nog voldoende tijd om nog iets te eten voor het instappen. Boarding begon keurig op tijd bij de allerlaatste gate op de B-pier.

Zonder de-icing procedure ging het vervolgens direct naar de startbaan waar de in retro-kleuren beschilderde A319 (OH-LVE) op tijd het luchtruim koos.

Tijdens de ruim 2 uur durende vlucht naar de Finse hoofdstad kregen we iets te drinken en een warme maaltijd – een zeldzaamheid op korte Europese vluchten! Ook gratis bier, wijn en frisdrank. Op de schermen boven de rijen werden korte TV programma’s vertoond – zonder geluid, maar met ondertitels in het Engels. Prima!

Netjes op tijd stonden we enkele uren later aan de gate op de luchthaven van Vanta.

Kortom: Een prima vlucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *