Flightblog: Lufthansa LH4673 Amsterdam naar Frankfurt

11 december 2006: AMS v.10:35, FRA a.11:50, vliegtijd 1 uur 15 min

Typische feedervlucht voor bestemmingen vanaf Frankfurt. Te laat als dagrandverbinding, te kort voor vakantiegangers. Toestel zat maar halfvol. Voor vertrek gebruik gemaakt van de Menzies business lounge in de Schengen terminal. Dit is een treurige bedoening, met nauwelijks keuze uit drankjes en behalve zakjes chips geen snacks. Dat kan LH beter zelf gaan doen.

Boarding verliep voorspoedig en met een kwartiertje vertraging vertrokken we vanaf de B-pier. Comfort in de domestic business class is prima, maar niets bijzonders. Gewoon de voorste sectie van het toestel waarbij de middenstoelen zijn afgedekt met een soort tafeltje met cupholders. Beenruimte vrijwel gelijk aan economy, maar dat doet er echt niets toe op een ‘busrit’ van net over een uurtje.

Lufthansa krijgt het ook op haar kortste vluchten voorelkaar om in business class een volledige maaltijdservice te bieden, met drankjes en een (koude) lunch. Ik weet dat ze dit zelfs op de 30-minuten vluchten tussen DUS en FRA nog doen. Lof!

Dit betekent dat de maaltijd tevens het entertainment is. Zodra de lege trays worden opgehaald moeten de riemen om voor de landing. Slechts enkele minuten na scheduletijd staan we op het voorveld van Frankfurt International. Helaas met de bus, niet direct aan de gate. Gebeurt vaak met de vlucht uit Amsterdam. Maar goed, de busrit scheelt een eind lopen door de oneindige gangen van dit enorme vliegveld, vooral bij internationale overstaps, wat voor waarschijnlijk de meeste passagiers van deze korte vlucht het geval was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *