Flightblog: Lufthansa LH455 San Francisco naar Frankfurt first class

21 december 2006 – SFO v.14:10, FRA a.9:55, vliegtijd 10 uur 45 min

Lange vlucht in de perfecte first class van Lufthansa. Eigen incheckbalie op SFO, daarna fast track door security naar de United First Class Lounge. Waar business class lounges vaak krap en druk zijn, is dit een oase van rust en luxe.

Lufthansa Boeing 747 1

Vlucht vertrok door het slechte weer een klein uurtje te laat, niet zo’n probleem. First en business class pre-boarding. Ik was de eerste aan boord. Trapje op naar het bovendek. Hier staan 16 first class stoelen in 4 rijen van 2-2. Alle plaatsen zo’n 2 meter beenruimte, maar rij 83 heeft 2 meter extra vanwege de nooduitgang.

Voor vertrek een glaasje grand-cru champagne en warme nootjes. Toen de deuren dichtgingen werd nog een keer bijgeschonken. Slechts 6 van de 16 stoelen waren bezet. De 2 first class stewardessen delen menu- en wijnkaarten uit, een amenity kit, een paar sloffen, een pyama en het filmmenu voor de in de stoel ingebouwde video-speler.

Een half uurtje na vertrek begon de maaltijdservice. Keuze uit 7 voorgerechten (zoveel je maar wilt), 2 salades, 4 hoofdgerechten en 4 desserts. Daarbij een indrukwekkende lijst grand-cru wijnen uit de hele wereld. Met na versgezette espresso of cappucino. Alles uitgeserveerd vanaf met damast gedekte trolleys, fijn porselein en verzilverd bestek.

Lufthansa Boeing 747 2

Maaltijd nam ruim anderhalf uur in beslag. Daarna tijd om te gaan slapen. Stoel gaat volledig plat en is met schotten afgeschermd van voor- en achterpassagiers, zodat iedereen een eigen ‘slaapkamertje’ heeft met een bed van 2 bij 1 meter. Twee verenkussens en een dekbed maken het af. Cabinelicht ging volledig uit (ook geen klein lampje in de keuken) en ik heb een uur of 5 tot 6 lekker geslapen.

Een uurtje voor de landing gaan de lichten weer aan en heb je de keuze uit een stuk of 8 ontbijtgerechten. Fruit, yoghurt met of zonder muesli/cornflakes, toast, warme croissants, donuts, bagels, jam, honing, een schaaltje vleeswaren, kaas en naar keuze bereid ei (scrambled, gebakken, gekookt). Daarbij vers gezette koffie naar keuze en verschillende vruchtensappen. Ook de champagne ontbreekt niet.

Vervolgens rustig de landing ingezet en als eerste uit het toestel. Rechtstreeks naar de first class arrivals lounge (bij gate A26) om te douchen en nog een lichte lunch te gebruiken (alles gratis, door obers uitgeserveerd).

Kortom: Lufthansa biedt een geweldig luxe first class product, met enorme stoelen (echter geen suites, zoals bij BA of EK). 2 Stewardessen op 6 passagiers zorgen voor echte verwennerij tijdens de ruime maaltijden. Alles voor elkaar, een verdiende 10!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *