Flightblog: Alaska Airlines AS531 San Jose naar Seattle

16 december 2006 – SJC v.6:30, SEA a.8:38, vliegtijd 2 uur 8 minuten

Vroege ochtendvlucht van San Jose, California naar Seattle, Washington. Bijna geen passagiers op de (zeer) vroege zaterdagochtend in het hart van Silicon Valley. Ik had online ingecheckt en geen bagage dus hoefde ik alleen door security. Gate was direct daarachter, dus ook niet ver lopen. Na een uurtje wachten konden we snel boarden. Via een canvas tunnel naar de vliegtuigtrap. Een hoog Ryanair gehalte, al had ik hier wel een echte boardingcard en een gereserveerde zitplaats.

Stoel 8F op de tweede rij economy. Prima beenruimte voor zo’n korte vlucht en toestel vrijwel leeg, dus had ik de hele rij (inclusief de andere kant van het gangpad) voor me alleen.

Toestel vertrok precies op tijd en vloog een vrijwel rechte lijn over de baai van San Francisco, over land, parallel aan de kust richting Seatac airport in Seattle-Tacoma.

Inflight service bestond uit twee (gratis) kopjes koffie, verder niets. In de first class (zo heet in de VS de business class) werd wel een ontbijt geserveerd. Prima, die lui voor het gordijntje betalen US$ 50 (35 euro) per enkele reis meer dan ik, dus kan daar wel een broodje vanaf.

Prachtige aanvlucht langs Mount Rainier en over de Puget Sound, met een scherpe draai over het centrum van Seattle naar het vliegveld. Landing precies op tijd. En gezien dit een binnelandse vlucht was was er verder geen security en zat ik binnen 10 minuten in mijn huurauto.

Kortom, een prima product, maar verder niets bijzonders. Alles ging zo eenvoudig, relaxed en op tijd dat ik bijna ongemerkt nog voor 9 uur ‘s ochtends in het centrum van Seattle rondliep. Wat wil je nog meer voor een retourje van US$ 190 (150 euro)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *