Flightblog: Delta Airlines DL1085 Atlanta naar Salt Lake City

Een vlucht van 4,5 uur van Atlanta naar Salt Lake City, dwars over de VS.

Boarden begon keurig op tijd op dit enorme internationale vliegveld. Atlanta Hartsfield was tot enkele jaren geleden het drukste vliegveld ter wereld, en dat is nog steeds te zien. In elk geval veel groter dan ons eigen Schiphol.

Toestel was een wat oudere Boeing 757, een type dat in de US erg veel op binnelandse vluchten wordt gebruikt. Zoals gebruikelijk twee klassen: first class met een 2-2 indeling, en economy class met een 3-3 indeling. Dezelfde leren stoelen als op de internationale vluchten van Delta, maar met een iets kortere zitafstand.

Inflight entertainment op dit toestel was via individuele breedbeeldschermen in de rug van de stoelen. Films voor 5 dollar per stuk (te betalen door je creditcard in het ding te steken), maar ook gewoon 10 live TV stations! Dus gewoon CNN, NBC, ESPN of Discovery Channel kijken tijdens de vlucht, gratis en voor niets. Dat moet ik in Europa nog zien! Geweldig!

Foodservice bestond uit louter snacks en twee keer drinken. Wat mij betreft prima, er is op Amerikaanse vliegvelden een enorme overvloed aan eten en drinken te koop. Je moet het echter wel weten, anders is een vlucht van 4,5 uur zonder eten wat lang.

Vlucht vertrok op tijd en was ook keurig op tijd in Salt Lake City. Spectaculaire landing tussen de besneeuwde bergen.

Kortom: een prima gemiddeld product. De live TV aan boord maakte het voor mij echter een bijzondere ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *