Flightblog: American Trans Air TZ4523 Oakland to Hilo

Een vlucht van meer dan 5 uur met een Boeing 737, dwars over de Grote Oceaan. American Trans Air (ATA) is vergelijkbaar met Martinair of Transavia in Nederland, en richt zich dus met name op vakantievliegers. Goedkope tickets en bijbehorende service.

Ik kon bij het online inchecken stoel 12A krijgen, bij de emergency exit. Dat betekent veel beenruimte, maar helaas ook dat de leuning niet achterover kan. Stoelen zijn prima, van blauw leer, maar staan wel erg rechtop, wat voor zo’n lange vlucht niet fijn is.

Inflight entertainment is voor een vakantievlieger prima voor elkaar. Een film, afgewisseld met muziekvideo’s en comedy shows. Dit alles op kleine uitklapschermen boven ongeveer elke vierde rij, dus voor iedereen goed te bekijken.

Foodservice is minimaal. Wel gratis drankjes op zo’n drie momenten tijdens de vlucht. Geen vast voedsel, ook niet te koop.

Deze avondvlucht vertrekt keurig op tijd uit Oakland. Voor vertrek worden de lege businessclass stoelen voor 150 dollar aangeboden aan wie deze maar hebben wil. Goed initiatief, maar mij te duur. Achteraf gezien hadden de grote leren stoelen in 2-2 opstelling de vlucht wel comfortabeler gemaakt…

Vlucht arriveerde enkele minuten voor schematijd op het kleine en gemoedelijke vliegveld van Hilo.

Kortom: voor vakantievluchten een prima airline, maar ik moet er niet aan denken deze vlucht elke week te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *