Amsterdam Dakar Challenge 2008 blog – vertrek

We zijn weg! Om 8:30 uit Nijmegen vertrokken, om 10:00 uur in Amsterdam, ruim op tijd voor de korte briefing. Vervolgens om 11:00 de motor gestart en om 11:40 (!) echt ook van Blijburg weggereden. Veel Fisherman’s Friends nodig gehad om afscheid te nemen van ons beider kinderen, maar we zijn weg! Rond 13:00 uur aangekomen bij de ‘tweede start’ vanaf een nat en guur Hazeldonk. Bedankt familie en vrienden voor het warme afscheid!

Amsterdam Dakar 2008 vertrek AMDAK08_Blijburg_006

Rond 16:00 uur de Franse grens gepasseerd. Direct na het afremmen bij de grens kregen we de snelheid er niet meer in. Alle trekkracht was weg en na twee kilometer stonden we stil op de vluchtstrook. Koppeling omhoog, gas, maar geen beweging meer. Wel een lichte koppelingsplaat-brandgeur. Een uur later door een goede vriend uit Lille afgesleept naar Norauto (soort Kwikfit) die rond zaterdagmiddag 17:00 nog open was. Helaas konden ze daar helemaal niets voor ons doen, maar wisten ze nog wel iemand die ons kon afslepen en waarschijnlijk wel kon helpen.

Nog een uurtje later, inmiddels in het pikkedonker, kwam een mooie witte depannage wagen met een vriendelijke man en zijn nieuwsgierige zoontje om te kijken. Hij had zelf ook een Pajero, net als zijn vader, en wist gelijk dat zeer waarschijnlijk de koppelingsplaten zouden moeten worden vervangen. Dit kon hij doen, maar moest daarvoor wel de goede onderdelen hebben. En die kunnen niet eerder dan maandag worden besteld.

We kunnen dus niet voor maandagmiddag uit Lille weg. Dit gooit onze plannen best heftig in de war, maar we blijven optimistisch en flexibel. We halen de groep in Marokko wel weer in. Helaas zitten we wel aan te kijken tegen waarschijnlijk ruim 600 Euro reparatiekosten.

AMDAK08_Lille_006 AMDAK08_Lille_002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *