Amsterdam Dakar Challenge 2008 blog – met pech in Frankrijk

Het is nu 11:00 uur. We zitten inmiddels al ruim 36 uur op ons logeeradres in Lille. We kregen zojuist het bericht dat onze mechanicien de onderdelen binnen had en dacht vanmiddag rond 16:30 klaar te zijn met de reparatie. We zetten dus vanavond nog de achtervolging in. Het is ons plan om de full-extreme te laten varen en de klassieke route te rijden, om onze mede-Challengers bij Marrakech, of uiterlijk in Agadir, weer bij te halen. Stay tuned…

Update: En inderdaad, na nog een telefoontje vertelde Stephane dat onze auto rond 17:00 klaar was. Hij kon ons ook vertellen dat de rekening 906 Euro bedroeg! Da’s ongeveer anderhalf keer zoveel als mijn redelijk hoge schatting. 750 Euro voor de onderdelen en arbeidsloon en 150 Euro voor het afslepen.

Rond zes uur stapten we na een snelle laatse maaltijd bij Freek in de auto om de 25 kilometer naar Steenwerck te rijden. Helaas kwamen we op de A25 richting Calais in een lange file voor een ongeluk te staan. Uiteindelijk reden we om half acht het terrein van Multi-Mecanique op, waar onze wagen al buiten stond te wachten. Toen ik vroeg of Stephane nog een goedkope radio voor ons had kwam hij aanzetten met een gebruikt apparaat. Mochten we voor niks hebben, omdat de auto voor een goed doel was. Toch aardig van ‘m. Onze oude radio kon alleen heel zacht en op een gladde weg. Deze doet het prima! Helaas krijgen we alleen onze CD’s niet in de cassettespeler, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

Om half acht reden we het terrein af, richting het tankstation bij de Intermarche en de A25 op weer richting Lille. Iets na achten reden we vervolgens de snelweg naar Parijs op! Met een muziekje!

AMDAK08_0023 AMDAK08_0007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *