Amsterdam Dakar Challenge 2008 blog – Een lange kustweg

IMG_9843 IMG_9839

Dit is zeker de saaiste rit tot nu toe. Wel gezellig met drie auto’s, maar er lijkt maar geen eind te komen aan de eindeloze rechte stukken weg op de grens van de Sahara en de Atlantische Oceaan. Het is meer dan 500 kilometer over een redelijke tweebaansweg. Er is heel weinig verkeer en er zijn slechts twee kleine nederzettingen onderweg.

We doen het die ochtend rustig aan en nemen ruim de tijd om te ontbijten en in te pakken. Rond 10:30 vertrekken we uit het dorp. We lunchen een paar uur later met stokbrood en koffie ergens langs de weg, met uitzicht op de Oceaan. Daarna rijden we rustig door tot we in Dakhla aankomen. Op het punt waar we volgens het roadbook twee nachten zullen blijven, een grote parkeerplaats aan het strand, op 20km van de stad, is helemaal niemand. We besluiten door te rijden tot de camping op 5 km buiten Dakhla. En daar zijn al vele teams aanwezig. Niemand had veel zin om zo lang op een plek zonder voorzieningen te staan. Ook wij schuiven aan bij de rest en zetten onze tent op. We staan naast een Landrover met Zuid Afrikaans kenteken, die al 3 maanden onderweg is van Johannesburg naar Londen.

Vervolgens kletsen we wat met andere teams en koken ons potje. Vervolgens gaan we redelijk bijtijds naar bed. Het was een lange en vermoeiende rit.

IMG_9871 IMG_9864

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *