Trekhaakgezocht.nl

In mijn vorige post had ik het over het startsignaal. Dat signaal kwam van mijn nieuwe vriend Tjerk Ridder. Hij lift op dit moment met een caravan van Utrecht naar Istanbul, zonder auto. Hiervoor heeft hij hulp nodig van mensen met een auto met trekhaak. Via een artikeltje in de KCK (Kampeer en Caravan Kampioen) kwam ik op zijn site (www.trekhaakgezocht.nl) en op zijn Twitter account.

Tjerk is op 3 januari 2010 in Utrecht gestart en was gisteren in Arnhem beland. Via Twitter vroeg hij om een ‘lift’ naar Nijmegen, waar ik onmiddellijk op heb gereageerd. Een ritje Nijmegen-Arnhem-Nijmegen stelt natuurlijk weinig voor (oei, ‘onnodige’ kilometers en een paar honderd gram CO2). Het is echter een leuke en spontane manier om een gepassioneerd iemand te ontmoeten die iets bijzonders is begonnen. Fantastisch om zo iemand een paar kilometer verder te helpen.

Onderweg raakten we aan de praat over Expedition Factory en onze/mijn duurzaamheidswensen. Tjerk vond dit dusdanig inspirerend dat hij mij mijn voornemen heeft laten ‘inblikken’. Eenmaal op de Grote Markt – naast onze Mariken – geinstalleerd te zijn kreeg ik de gelegenheid mijn voornemen op een vel papier te schrijven en door Tjerk te laten verzegelen in een blik. Toeval bestaat niet! Ik loop al weken met deze wens rond – vandaar ook dit blog – maar had nog niet de echte trigger gevonden om ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Tot vanmiddag dus. Mijn voornemen zit in een blik met houdbaarheidsdatum 11-11-2011. Op mijn 41e verjaardag moet mijn voornemen dus zijn gerealiseerd.

Als klap op de vuurpijl is het inblikken van mijn voornemen door de lokale TV gefilmd en wordt het vanavond in heel Nijmegen uitgezonden. En omdat men mijn voornemen blijkbaar actueel vond (en ze nog wat tijd over hadden), hebben ze me voor Tjerks caravan ook nog een interview over duurzaam leven afgenomen, om als extra nieuwsitem in de uitzending te gebruiken. Gelukkig was er vandaag geen ‘echt’ nieuws in Nijmegen!

Tjerk's caravan op de Grote markt in Nijmegen

Tjerk’s caravan op de Grote markt in Nijmegen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *