Flightblog: Virgin Atlantic VS017 Londen naar Newark

Al een tijdje geleden, maar nog goed in het geheugen. Deze vlucht is een tijd lang de laatste vlucht op de dag geweest van Europa naar New York, met een vertrektijd van 20:30 uit Heathrow en een late aankomst op dezelfde dag om 23:10. Reden genoeg om deze vlucht eens uit te proberen.

Met BA was ik van DUS naar LHR gevlogen en moest me haasten om op tijd door het doolhof dat Heathrow heet heen te worstelen. BA en VS hebben geen overeenkomst, zodat ik bij de transfer desk nog moest inchecken.

Toch op tijd bij de gate waar de modern ogende A340 (G-VBUS) al klaarstond. Ik had een windowseat ergens achterin de economy cabine. Cabine indeling in dit toestel is 2-4-2, verder achterin teruglopend naar 2-3-2. Stoelen zijn afwisselend felrood en blauw en ook de rest van de cabine is in felle kleuren uitgevoerd. Op de stoel liggen een kussen, deken en headset klaar.

Na de start komt het vriendelijke Britse personeel ook in economy amenity kits uitdelen, met daarin een eyeshade, oordopjes, een pen en nog wat kleine dingetjes. Dit doen de meeste maatschappijen in economy niet (ik ken het verder alleen van Singapore Airlines en Delta).

Inflight entertainment bestaat uit persoonlijke schermpjes met een redelijke keuze uit programma’s. Het is niet on-demand, maar biedt voldoende afleiding voor de relatief korte vlucht naar Newark.

Foodservice bestaat uit redelijk standaard economy class eten, geserveerd in mooi halfdoorzichtig felgekleurd plastic serviesgoed. Er worden ook voldoende (gratis) drankjes rondgedeeld.

Vlucht vertrok en arriveerde netjes op tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *