Flightblog: Lufthansa LH3577 Wenen naar Düsseldorf

De laatste Lufthansa vlucht van de dag naar Dusseldorf. Een stormachtige avond na een dag van veel sneeuwval en chaos op de Oostenrijkse wegen. Echter weinig vertraagde vluchten, dus ik was blij dat ik ruim op tijd op de luchthaven was. Ik had al op kantoor ingecheckt en kon dus wederom direct van mijn auto naar security. De echte security in Wenen is pas bij de gates, dus een snelle blik op mijn verfrommelde A4-tje was voldoende om te mogen doorlopen.

Er zijn veel mooie winkeltjes op het moderne vleigveld van Wenen, en veel plaatsen met een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Maar goed, ik wilde niets kopen en gewoon wat eten en drinken voor de vlucht.

Dus de trap op naar de Austrian business lounge, waar je als Lufthansa Frequent Traveller toegang toe hebt. Deze lounge is groot,, modern en bijzonder goed uitgerust. Onder andere enkele rijkelijk bevoorrade buffetten, met zowaar warm eten! Ik had nog niet gedineerd, dus heb ik maar lekker opgeschept. Glaasje wijn erbij. Super relaxed! Een van de beste Europese lounges die ik ken.

Vervolgens naar de B-gates. Dit zijn in Wenen de bus-gates, op de begane grond van de departure terminal. Ook pas hier de mededeling dat de vlucht met 10 minuten was vertraagd, maar boarden zou op tijd zijn. Dit in verband met de-icing.

Boarden begon inderdaad op tijd en de bus was snel gevuld. Na een korte rit kwamen we bij de geparkeerde B737 en konden we de trappen op. Nog voordat ik mijn plaats had bereikt klonk de boodschap ‘boarding completed’. Het toestel zat nog niet half vol, en had ik de volledige 19e rij voor mijzelf.

Al snel bewoog het toestel vooruit en reden we naar de de-icing plaats. Binnen 5 minuten waren we bespoten met een witte vloeistof en konden we door naar de runway. Na een snelle start voelden we direct de harde wind. Deze zou ons de hele reis begeleiden, dus via een kronkelige vluchtroute over de Alpen. Zelden zulke sterke turbulentie meegemaakt boven Europa. De stewardessen deelden vanuit hun rammelende karretjes wel gewoon drinken uit, ook al moesten ze soms de hele boel en zichzelf goed vastgrijpen.

Verder een rustige vlucht. Ongeveer een half uurtje te laat op Dusseldorf, waar alles zich al voor de nacht aan het klaarmaken was. Vervolgens geen checks meer, dus van vliegtuig naar mijn auto binnen 5 minuten.

De combinatie Dusseldorf International en Lufthansa wordt langzamerhand mijn favoriet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *