Flightblog: Lufthansa LH3576 Düsseldorf naar Wenen

Avondvlucht op zondagavond naar Wenen. Zeer eenvoudige online check-in thuis. Vervolgens met geprinte boardingpass in de auto naar Dusseldorf. Parkeren in P2 direct voor de terminal (€28 per dag). Binnen een minuut van mijn auto naar de security check, waar geen rij stond. Nog een minuut later stond ik voor mijn gate in de A-terminal.

Tijd genoeg voor mijn vlucht, dus trap op naar de juist vernieuwde Lufthansa Business Class/FTL Lounge. Deze lounge is nu twee keer zo groot dan voorheen, waarschijnlijk omdat Lufthansa op 1 mei 2008 met widebodies vanaf DUS naar 3 plaatsen in de US en Canada gaat vliegen; eindelijk.

Lounge is van alle gemakken voorzien, inclusief twee royale buffetten met hapjes en drankjes. Plaats genoeg op deze rustige zondagavond.

Rond boardingtijd weer naar beneden om te ontdekken dat boarding een kwartiertje was vertraagd. Dus nog even rondhangen en dan snel aan boord van de kleine Boeing 737-500, dezelfde als waar ik drie weken eerder mee uit Moskou was gekomen (D-ABJH).

Cabine van dit toestel ziet er uit als gloednieuw. Mooie leren stoelen met een erg dunne rugleuning, waardoor de beenruimte voor economy aan de ruime kant is (34″).

Eten en drinken op deze korte (1:25) vlucht uiteraard beperkt. Een zakje kanbbels en een drankje. Wat mij betreft prima op zo’n korte vlucht.

Aankomst in Wenen slechts een paar minuten na schematijd. Hier geen security checks meer, dus binnen 45 minuten in mijn hotel in het centrum van de stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *