Flightblog: KLM KL606 San Francisco naar Amsterdam

19 oktober 2006 – SFO v.11:10, AMS a.10:45+1, vliegtijd 10 uur 25 min

Lange nachtvlucht met KLM terug naar huis na een 3-daags bezoek aan Silicon Valley. Een van de handvol bestemmingen die met de ouwe trouwe driemotorige MD-11 wordt gevlogen. Bij de balie ingecheckt (geen tijd om dit online te doen), maar geen lange rij (als KLM elite frequent flyer kun je bij de world business class balies terecht, die minder druk zijn). Ook snel door security en op zoek naar de Air France lounge. Prima lounge met een ruime keuze uit drankjes en hapjes. Grote TV schermen met nieuws en voldoende (US, Franse en zowaar Nederlandse) kranten.

Als een van de eersten aan boord en op zoek naar gangpad-stoel 32B, ergens middenin de economy cabine. Prima plaats, maar wel wat krap voor de lange nachtvlucht. Kussentje en dekentje erbij en vertrekken maar. Op tijd weg.

Onderweg de maaltijdservice met de keuze uit ‘maar liefst’ twee gerechten. Prima kwaliteit voor de prijs en voldoende en gratis (alcoholische) drankjes. Vervolgens het licht uit (raampjes dicht) en de grote TV schermen aan. Aardige film (vergeten welke) die vanaf het gangpad prima te volgen is. Wel je eigen koptelefoon meenemen, die van KLM doet het wel, maar is van slechte kwaliteit (zoals bij alle maatschappijen in economy).

Daarna gedurende de hele nacht het licht uit, maar de film aan. Ik slaap nooit in economy, dus prima afleiding. Crew kwam minstens elk half uur wel langs met bladen water, jus en frisdrank. Dat zie je ook wel eens anders!

Aankomst in Amsterdam prima op tijd en daar gaat het toch om. Maar, voor de zeer rgelmatige zakenreiziger zoals ikzelf (minstens een keer per maand naar de VS) is het niet fijn, maar best uit te houden in economy. Voor vakantiereizigers is het echter een prima product, dat verder vrijwel dezelfde service biedt als alle andere transatlantische maatschappijen. En geloof me, ik heb ze allemaal al gehad, ook in economy: Continental, United, Singapore Airlines (toen ze nog AMS-New York vlogen), British Airways en Lufthansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *