Flightblog: Jet Airways 9W-801 New Delhi naar Bangalore

In aansluiting op de KLM vlucht naar Delhi biedt Jet Airways verschillende doorverbindingen binnen India. Deze maatschappij is een van de modernste van het land en wordt binnen India gezien als de beste. Het is niet voor niets dat Jet Airways nu probeert een succesvolle concurrent te worden van Air India op een groot aantal nieuwe buitenlandse bestemmingen. Ik vloog Club Premiere (Business Class) op vlucht 9W-801.

Vlucht 801 naar Bangalore is de vroegste van vier dagelijkse vluchten tussen Delhi en Bangalore. De domestic terminal van Indira Gandhi International Airport is een vrolijke chaos, met veel te weinig ruimte voor alle passagiers, wegbrengers en de overdaad aan bagage. Check in bij de Club Premiere balie is desondanks vlug gebeurd. Ik krijg een lounge-voucher en begeef me naar de Jet Airways lounge.

De ‘lounge’ blijkt onderdeel van een smoezelig restaurant op de eerste etage. TL verlichting en simpel kantine-meubilair. Na een snel glas water ga ik terug naar de vertrekhal. Een snelle security check en veel stempels op alle bagagelabels. De wachtruimte is kaal en bedient alle gates. TV-toestellen vertonen Hindi-films op maximaal volume. Weinig comfort, behalve dan de airconditioning. Perfect op tijd komt de boarding call voor de vlucht naar Bangalore. Er zijn geen airbridges, dus bussen staan klaar.

Eenmaal bij het toestel (VT-JNZ, Boeing 737-800), worden we begroet bij de trap en gaan naar binnen. De business class cabine van de 737 is een echte business class cabine, met brede stoelen opgesteld in een 2-2 setup. Verder achterin staan de blauwe economy seats in 3-3. Dit zie je in Europa nauwelijks meer, waar business class vaak 3-3 is met de middenstoel vrij. Ik zit in stoel 2F aan het raam.

Boarden verloopt verder heel rustig en op tijd gaan de deuren dicht. We krijgen een drankje, menukaart en hot towel voor vertrek. Na de veiligheidsinstruktie rollen we snel naar de baan, die we volledig afrijden, omkeren, en dan vol gas.

Na een half uur begint de boardservice. Er is op deze 2,5 uur durende vlucht de keuze uit een westers en een indiaas ontbijtgerecht, met vruchtensap en koffie of thee. Kwaliteit van het indiase eten is prima, en het wordt in verschillende gangen uitgeserveerd. Koffie wordt zovaak je wilt bijgevuld.

Buiten het eten en het inflight magazine is er geen entertainment. Geen video of audio. Is ook niet nodig op de korte afstanden binnen India. Het uitzicht op het wijdse landschap tussen Delhi en Bangalore, waar de temperaturen deze dag oplopen tot 45 graden, is erg mooi om naar te kijken.

Landing in Bangalore is op tijd. Toestel wordt even buiten de terminal geparkeerd en bussen brengen ons snel naar de aankomsthal. Al na enkele minuten rolt ook de koffer over de band.

Kortom: Een fijne, rustige ervaring in een prachtig, maar chaotisch land. Modern comfort, moderne vloot, precies op tijd, goed cabine personeel en prima onboard service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *