Flightblog: Emirates EK55 Dubai naar Düsseldorf

16 juli 2006: DXB v.8:30, DUS a.13:25, vliegtijd 6 uur 55 minuten

Emirates_EK55_06
Ochtendvlucht van de sinds een half jaar twee dagelijkse vluchten naar Dusseldorf. Al vroeg op het grote vliegveld van Dubai. Wachten kan in de grote business lounge. Die is van alle luxe voorzien, zoals alle kranten (ook Nederlandse), warme en koude buffetten (3 selecties per dag, ontbijt, lunch en diner), alle drankjes, douches en een wijds uitzicht op het vliegveld.

Omdat het halve vliegveld nog in de steigers staat ging het met bussen naar de geparkeerde Boeing 777, type 300 ER (Extended Range). Dit is het langste toestel dat door Boeing ooit is gebouwd. Toestel is uitgevoerd met drie klassen, first, business en economy.

Mijn stoel (10A) was in de voorste business class cabine, aan het raam.Een ‘klassieke’ business class, met grote gebloemde fauteuils in een lichte, luxe met mooi hout afgewerkte cabine. Ondanks dat de stoel wat recht en vlak lijkt, is deze erg comfortabel. Beenruimte van zo’n 1 meter 20 is vergelijkbaar met andere maatschappijen en meer dan voldoende, ook in neergeklapte toestand.

Emirates_EK55_07

Inflight entertainment op een relatief groot scherm in de stoel, met keuze uit zo’n 500 films/video programma’s en op de radio alle top-1 hits van de afgelopen 50 jaar (inclusief 2006). Dit ICE-systeem is volgens mij het beste in de airline markt op dit moment. Dit systeem zit ook in economy class!

Emirates_EK55_05

Vlucht was niet erg vol, zodat ik meerdere stoelen voor mijzelf had. Vlucht vertrok mooi op tijd. Maaltijdservice bestond uit een warme lunch, met een goede keuze uit gerechten en wijnen.

Ik was de vorige nacht al uit Australie gekomen, dus gebruikte ik deze relatief korte vlucht om nog wat te doezelen en wat muziek te luisteren.

Perfect op tijd kwamen we aan op het prettige en zeer moderne vliegveld van Dusseldorf. Douane en bagage zijn daar altijd supersnel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *