Flightblog: Emirates EK412 Dubai naar Sydney in first class

5 juli 2006: DXB v.10:15, SYD a.6:05+1, vliegtijd 13 uur 50 minuten

Lange vlucht met de nationale carrier van de Verenigde Arabische Emiraten. Vlucht wordt uitgevoerd met de speciaal voor extreem lange afstanden gebouwde Airbus A340-500. Een van de weinige toestellen die non-stop met een volle lading de 12500 kilometer tussen Dubai en Sydney kan afleggen.Emirates Airbus A340-500 1

Op het vliegveld van Dubai kon ik wachten in de goed uitgeruste business class lounge. Na het ommroepen van de vlucht ging ik naar de gate. Daar aangekomen werd mijn boardingcard ingenomen, verkreukeld en kreeg ik een nieuwe. Mijn plaats was veranderd van business class stoel 14A in First Class Suite 2K! Operational upgrades worden niet vaak uitgegeven, maar dit keer was ik de gelukkige. En nog wel op een bijna 14 uur lange vlucht in een van de meest luxe first classes in de luchtvaartindustrie.

De suite bestaat uit een afgeschermd ‘kamertje’ met daarin een grote lederen stoel, een bureaublad, een met drankjes gevuld koelkastje, een make-up spiegel, een voetenbankje en een groot 19-inch TFT televisiescherm. In de lade van het bureau een schrijfset en een schrijfbloc. De suite kan worden afgesloten met automatische deuren, waardoor je echt een slaapkamertje (zo’n 2.50 bij 1.25 meter) krijgt. De stoel kan helemaal plat, waardoor je een echt bed krijgt. De suite aan raamzijde heeft 6 raampjes. In totaal zijn er 3 rijen van 4 suites in 1-2-1 opstelling.

Emirates Airbus A340-500 First Class 06

Inflight entertainment is gelijk aan dat in business en economy class, met het bekende ‘ICE’ systeem, met 500 video en evenzoveel muziek kanalen. Dit, alsmede de stoelverstelling, stoelmassage, airconditioning en room service, kan worden bediend met een LCD-afstandbediening.

Na het sluiten van de vliegtuigdeuren kot de stewardess langs met Dom Perignon champagne en deelt ze de amenity kit (leren toilettas met inhoud), een pyama en de menu en wijnkaarten uit. Maaltijdservice werkt als roomservice: wat je maar wilt en wanneer je maar wilt. Keuze uit 10 ontbijtgerechten, 10 voorgerechten (inclusief kaviaar), 10 hoofdgerechten en 10 desserts. Daarnaast een ruime keuze uit warme en koude snacks. Wijnkaart met louter topwijnen en champagnes. Eigenlijk is 14 uur veel te kort voor deze verwennerij!

Emirates Airbus A340-500 First Class 02

Vlucht vertrekt op tijd en komt ook op tijd aan in Sydney. Heerlijk gegeten, heerlijk geslapen (in pyama, onder een donzen dekbed met twee donzen kussens). Vanuit bed nog wat TV gekeken (je ligt net als thuis in je bedje voor de TV!).

Met de beste first class in de industrie kan ik alleen maar tienen geven voor alles op deze vlucht.

Emirates Airbus A340-500 First Class 13

Emirates Airbus A340-500 First Class 14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *