Flightblog: EasyJet EZY6930 Amsterdam naar Edinburgh

Een goedkope manier om naar de UK te vliegen voor een weekendje in de Highlands. De avondvlucht van Amsterdam naar Edinburgh biedt een perfecte mogelijkheid om na een hele dag gewoon werken toch nog `even’ voor middernacht in de Highlands te zijn.

EasyJet vertrekt sinds enige tijd vanaf de speciaal voor low-cost-carriers gebouwde H-pier. Dit is een lange rij kleine `lokalen’ langs een lange gang. Je gaat de trap af, laat je boardingpass zien en wordt dan in een vak gedirigeerd met je boarding group. Boarden van het voor het `lokaal’ geparkeerde toestel gaat dan per vak. Je loopt ewoon door de buitendeur naar de vliegtuigtrap en zoekt zelf je plaatsje. Eenvoudig en snel.

Bij instappen bleken de stoelen op de voorste rij nog vrij, zodat we daar maar neerploften. Je hebt zo lekker veel beenruimte en bent bovendien als eerste ook weer uit het toestel.

Vlucht vertrok netjes op tijd. De drie jonge cabin attendants leken allen van Oost Europese afkomst, iets wat je vooral bij Ryanair en easyJet wel vaker ziet. Wel bijzonder vriendelijk, zoals het hoort. Kort na opstijgen kwamen ze rond met drankjes en snacks, die tegen zeer redelijke prijzen te koop zijn.

Het uitgebreide easyJet inflight magazine biedt voldoende leesvoer voor de korte vlucht naar Edinburgh. Al gauw kwam de Schotse kust in zicht en werd de daling ingezet. Na de landing kwam het toestel netjes aan een gate te staan en hoefden we niet naar buiten om naar de aankomsthal te wandelen.

Kortom: met deze avondvlucht biedt easyJet een zeer relaxte manier om snel naar Schotland te reizen. En weer is het weer eens bewezen dat ook een low cost carrier prima en goedkoop vervoer biedt op korte afstanden. EasyJet is een geduchte concurrent van KLM op deze route!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *