Flightblog: Aloha Air AQ478 Kona naar Oakland

Een relatief lange vlucht voor de kleine, maar moderne en met winglets uitgeruste 737-700 (N740AL).Aloha Air Boeing 737

Vlucht vertrok netjes op tijd vanuit de houten, open wachtruimte voor gate 3B op het lava-vliegveld van Kailua-Kona op Hawaii. Op lange vluchten wijst Aloha airlines stoelnummers toe, maar blijft met boarden in boarding groups. Er zijn geen airbridges op dit kleine vliegvelden, en men gebruikte beide ingangen van het toestel, zodat boarden erg snel verliep.

Cabine bestaat uit een kleine first class met 2 rijen in een 2-2 opstelling, en een grote coach class in 3-3 opstelling. De blauwe leren stoelen in deze 737 waren zeker niet de nieuwste en ook niet de meest comfortabele. Maar voor de vlucht van bijna 5 uur best vol te houden. Beenruimte standaard economy class, niet groter en niet kleiner dan andere maatschappijen.

Er is goed inflight entertainment, met enkele afleveringen van Friends, wat Hawaiiaanse muziekvideo’s en een film. Koptelefoon zoals bij vrijwel alle Amerikaanse binnenlandse vluchten tegen betaling.

Drankjes waren gratis en werden regelmatig uitgedeeld. Alleen alcoholische drankjes kosten 5 dollar. Maaltijd bestond uit een warm broodje kipburger. Prima te eten. En ongeveer een uur voor de landing een warm vers chocolate chip cookie, volgens mijn medepassagiers een typische Aloha Airlines lekkernij.

Vlucht vertrok netjes op tijd (16:30) en kwam ook rond schematijd (23:30) aan in een donker Oakland, Californie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *