Flightblog: Air Sahara S2-123 Bangalore naar Chennai

BLR v.22:10, MAA a.22:55, vliegtijd 45 minuten

Een korte binnenlandse vlucht van Bangalore naar Chennai, in het zuiden van India. Air Sahara is een relatief nieuwe low-cost carrier die binnenlandse vluchten uitvoert in India. Concurrenten zijn o.a. Indian Airlines, Air Deccan, Kingfisher en Jet Airways. Maatschappijen vliegen vaak exact dezelfde routes, dus de concurrentie is moordend. Prijzen zijn erg laag (vergelijkbaar met Ryanair/easyJet), maar de service is hoog.

Zo ook op deze overvolle avondvlucht naar Chennai. Business class was uitverkocht, dus ging het in de 100% bezette economy.

Domestic terminal in Bangalore is een soort treinstation, maar dan met strenge security. Zonder stempels op je boardingcard en handbagagelabels kom je niet in de hal. In de hal zelf is het enige vermaak de luid spelende LCD-televisies en een klein winkeltje. Verder alleen maar veel stoelen met nog veel meer mensen. Elke 15 minuten wordt een andere vlucht omgeroepen die dan door een van de twee deuren gaat boarden. Geen slurven of zo, je loopt gewoon naar het vliegtuig in de juiste kleuren. Aan de trap wordt dan goed gekeken of je wel in het goede vliegtuig stapt.

Enfin, ik was samen met 150 anderen in het goede vliegtuig gestapt en slechts een half uur te laat rolden we naar de startbaan. Er werden kranten uitgedeeld en toen ging het naar omhoog voor een heel korte vlucht over Zuid-India in een redelijk nieuwe Boeing 737 series 800. Over het algemeen is de technische staat van toestellen van Indiase maatschappijen prima voor elkaar, zeker bij de nieuwkomers.

Maar ook op deze korte vlucht moest er gegeten en gedronken worden (toch niet zo low-cost dus). Er werden achtereenvolgens flesjes water, broodjes, koekjes en pakjes vruchtensap uitgedeeld en net zo snel als ik het hier kan typen ook weer opgehaald. Een half uurtje na de start werd de daling ingezet en na minder nog dan 45 minuten landdden we op het (overigens mooie) vliegveld van Chennai.

Het verbaasde me dat men zelfs op zo’n korte vlucht nog 150 passagiers kon laten eten en drinken. Voor de betaalde prijs een onverwachte service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *