Flightblog: Air France AF134 Parijs naar Mumbai

Een lange vlucht van herfstachtig Frankrijk naar een zomers India. Met z’n vieren voor een korte vakantie naar Mumbai. We vertrekken vanaf de gloednieuwe terminal 2E. Het is echter een heel gedoe om daar te komen op deze extreem drukke zaterdagmorgen. We hebben onze boardingcards al, maar worden eerst nog geconfronteerd met een rij van zeker 200 meter voor de security check. Na 20 minuten geduldig schuifelen zijn we erdoor en zoeken we onze gate. Langs tientallen winkeltjes komen we bij een treintje dat ons vervolgens naar 2E brengt.

Eenmaal in de terminal is er eigenlijk geen tijd meer voor shoppen of een drankje in de business lounge. Boarden is al begonnen. We sluiten aan en lopen door een hypermoderne glazen aviobrug naar de grote Boeing 777-200 (F-GSPB). Vervolgens vinden we snel onze plaatsen op rij 23.

Dit toestel is uitgerust met drie klassen. First class (Espace Premiere) met grote luxe stoelen in een 1-2-1 opstelling. Vervolgens business class (Espace Affaires) in een 2-3-2 opstelling, net als bij KLM, en tenslotte economy (Tempo) in een 3-3-3 opstelling. Stoelen in economy zijn prima comfortabel en zijn voorzien van kleine individuele TV-schermpjes.

Vlucht vertrekt op tijd. Tijdens de vlucht is er een redelijk groot aanbod van films en TV programma’s en zijn er ook computerspelletjes. De films beginnen ongeveer elke 20 minuten, zodat je nooit lang hoeft te wachten. Het is echter niet volledig on-demand, zoals bij een aantal concurrenten (bv. KLM op de 777, Emirates, Singapore Airlines).

Eten aan boord is prima voor elkaar, maar niet perse beter dan bij andere maatschappijen. Wel is er ook in economy champagne! Verder zijn alle drankjes gedurende de hele vlucht gratis.

De vlucht duurt best lang (8 uur en 45 minuten), zodat we een aantal films kunnen bekijken en wat kunnen lezen. Onze kleine kinderen (7 en 5 jaar) houden het ook prima vol en lopen af en toe de hele cabine door. Na een hele dag vliegen is het al lang donker als we de daling inzetten. Keurig op tijd, rond half elf `s avonds raken de wielen het warme asfalt van Mumbai en staan we snel aan de gate.

Het vliegveld van Mumbai is voor Indiase begrippen redelijk modern, ook al is het een lange weg langs alle controlepunten voordat je plotseling in een enorme mensenmassa buiten terechtkomt. Gelukkig worden we opgehaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *