Een 360 graden analyse van groen: de onderwerpen

Zo, mijn doel staat. Klimaatneutraal leven voor 11-11-2011. Ik heb het inmiddels een aantal mensen laten zien en ben er mee op TV geweest. Vooralsnog krijg ik vooral zeer kritische – soms zelfs cynische – response. “Dat lukt je toch niet” of “hoe denk je dat nu weer voor elkaar te krijgen?” of “heb je niets beters te doen?”. Eerlijk gezegd valt het me tegen hoe mijn omgeving dus vooral NIET bezig is met klimaat en wereld.

Ik heb hier eens verder over nagedacht. Het blijkt niet alleen mijn directe omgeving die er niet mee bezig is, maar ook de maatschappij in haar geheel. Het is anno 2010 nog steeds veel moeilijker om het ‘goed’ te doen dan om het ‘niet goed’ te doen. En het is ook vooral veel duurder om klimaatwaardig te willen leven. Soms lijkt het of je eerst de loterij moet winnen om klimaatneutraal te kunnen gaan leven. In de komende weken hoop ik hier veel voorbeelden van te kunnen geven.

Anyway, in mijn queeste tot een klimaatwaardig bestaan zijn dit de onderwerpen waar ik mij nu in aan het verdiepen ben:

 • Voeding
 • Wonen
 • Werken
 • Transport
 • Recreatie
 • Educatie

Ik zal de komende weken per onderwerp een blog entry schrijven.

One thought on “Een 360 graden analyse van groen: de onderwerpen

 1. Hoi Remco,

  een mooi initiatief! Ik ga het zeker volgen. Heb je ook al bedacht hoe we klimaatneutraal moeten gaan winterhiken?

  groet,
  Caspar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *