Amsterdam Dakar Challenge 2008 blog – in een ruk naar Zuid Spanje

AMDAK08_0047 AMDAK08_0015We hebben vanaf gisteravond 19:30 tot vanavond 20:30 volcontinu doorgereden. Ruim 2100 kilometer in 25 uur, inclusief eet-, plas- en tankstops. Ons schema:

> 19:30 Weg uit Steenwerck, 20:00 bij Lille de snelweg naar Parijs op
> 22:30 Op de Periferique langs Parijs
> 00:00 Ergens tussen Orleans en Tours
> 04:00 Rondweg Bordeaux
> 05:45 Nog 200 kilometer naar de Spaanse grens
> 07:20 Grens Spanje (Irun)
> 10:00 Ontbijt bij een Autogrill, zo’n 50 km voor Burgos
> 13:30 Op de rondweg langs Barajas en Madrid
> 14:45 Op 116 km ten zuiden van Madrid, richting Valdepeñas
> 16:00 Bij Granada
> 18:30 Net voor Malaga
> 20:30 Aankomst bij hotel Las Camelias in Puerto Sotogrande, 30 km van Algeciras

We wisselen ongeveer elke 2 tot 3 uur, waarbij we vaak ook maar gelijk de auto even volgooien, ook al is de tank dan  meestal pas half leeg. We halen de rechterhoofdsteun er af en vervangen deze door een kussen, waardoor de bijrijder kan slapen. Het ligt best goed, dus we slapen allebei ook echt een paar uurtjes. Met onze nieuwe radio op Radio Nostalgie (hits uit de jaren 70, 80 en 90), of op Radio Auto (speciale zender langs de Peage) hebben we er rustige muziek bij.

Het is de hele weg perfect weer om te rijden, en ook het verkeer werkt mee. We rijden buiten de spits langs alle grote steden, dus hebben helemaal geen files. Rond Parijs blijft het rustig, bij Bordeaux is bijna niemand en in Madrid zit iedereen te lunchen. Als het voor de tweede keer die rit donker wordt zitten we inmiddels in Malaga. Hier is het wel spitsuur en druk, maar zonder files op ons deel van de weg. De stukken peaje op deze weg zijn leeg omdat iedereen de drukke parallelwegen kiest.

Helaas stuurt TomTom ons in Sotogrande de verkeerde kant op, waardoor we alsnog de weg naar het hotel moeten vragen. Een vriendelijke man legt het ons helemaal uit en maakt een praatje over onze reis en dat hij ook wel eens in Marrakesh is geweest, prachtig! Na 25 uur rijden hebben we een tuut in onze oren en willen we nu graag eten en slapen. Om 20:30 melden we ons bij de receptie en krijgen we de sleutel van onze eenvoudige maar prima kamer. We kunnen de auto op straat naast de kamer parkeren.

Op loopafstand van het hotel is de sjieke jachthaven van Puerto Sotogrande. We gaan er even heen om te pinnen en eten iets in een redelijk sjieke tent aan de jachthaven. Best duur, maar erg lekker eten. Welverdiend na onze dollemansit. Na het eten lopen we terug naar ons hotel en vragen nog even naar de mogelijkheid om te internetten. Kan alleen op een oude vaste PC, dus niet goed om de site bij te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *